Museum de Oude Wolden

“Meekomen, jij!” – fotograaf voor 1 dag

10 t/m 12 jaar, 7 t/m 9 jaar

Jij kunt, samen met anderen, voor 1 dag aan de slag als een onderzoeksfotograaf. ’s Ochtends begint jullie speurtocht met een envelop vol oude foto’s en documenten. Zoek uit over welk gebouw die gaan en trek er met een plattegrond op uit in Bellingwolde. Staat het gebouw er nog? Hoe ziet dat er tegenwoordig uit? Ontdek wat er in de afgelopen 100 jaar is gebeurd en maak een nieuwe foto. Na de lunch ben je portretfotograaf. Iedereen neemt een originele portretfoto mee naar huis!

Tonnis Post was een fotograaf die ongeveer 100 jaar geleden vastlegde hoe de mensen in Westerwolde leefden. Fotograaf Dirk Kome onderzocht hoe die plekken er tegenwoordig uitzien en ging op zoek naar de nakomelingen van de mensen op de portretfoto’s van Tonnis Post. Die oude én nieuwe foto’s kun je van 14 oktober tot en met 31 maart zien in het MOW.
Zelf meenemen: digitale camera of mobieltje, lunchpakketje
Aanmelden is nodig en kan via: info@museumdeoudewolden.nl of 0597 – 531509

Hoofdweg 161
9695AE Bellingwolde

T: (0597) 53 15 09
E: info@museumdeoudewolden.nl
W: www.museumdeoudewolden.nl

Wo, do + vrij 11-17 u, za + zo 13-17 u

Volw € 4,50
Elke woensdag is het museum voor iedereen gratis toegankelijk.